1 / 37  > >>

Jun 29, 2021

Op zondag 11 juli moeten de schapen van het Rundveemuseum er aan geloven: dan gaan zij onder het schapenscheerdersmes. De Zwartbles, het Heideschaap en de Baggerbonten worden in twee sesseis van hun wolletje ontdaan. Om 13.00 uur en om 14.30 uur zal Stefan Poel ze onder handen nemen. Behalve het schapen scheren kunnen bezoekers elk heel uur een rondleiding krijgen waarbij veel wetenswaardigheden over de speciale koeienrassen en hun kalfjes wordt verteld. En mevrouw Nelida Anna laat zien wat er met de schapenwol kan worden gedaan. Mooie vilten producten in prachtige natuurlijke kleuren zijn er te zien en ze biedt gebreide mutsen aan om de kas van het museum te spekken.

Het belooft dus weer een boeiende middag te worden voor jong en oud. En de natuurrijke omgeving van het Rundveemuseum in Aartswoud is een gratis toegift. Voor bezoek wel reserveren, er is nog steeds maar beperkt plaats. Reserveren kan via de website of via tel. 06-12568365

Jun 18, 2021

Er kwam een verzoek binnen van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen om twee authentiek Hollandse kalfjes een logeerplek aan te bieden gedurende de zomermaanden. Uiteraard zijn er snel twee kalfjes geschikt bevonden en te logeren gestuurd. De keus viel op Aaltje 3, een Fries Hollands kalf.

Als tweede werd Guurtje 4 uitgezocht. Zij is een Maas Rijn IJssel kalf. De beide kalfjes krijgen een authentiek weidje met uiteraard een eigen naambord zodat bezoekers kunnen zien welke koeien er in de tijd van de Zuiderzee rondliepen. Natuurlijk een mooie promotie voor ons museum. En de kans is heel groot dat de logeerpartij elk jaar gaat plaatsvinden. Misschien een leuke tip: ga ze bezoeken in het Zuiderzeemuseum. Als dagje uit ook echt een aanrader!

Jun 18, 2021

De Bonifatiusschool uit Spanbroek heeft voor een geweldig bedrag bij elkaar gewandeld om het Rundveemuseum te helpen. De leerlingen en de ouders liepen in de omgeving van Spanbroek en zorgden ervoor dat er in juni een cheque kon worden overhandigd van maar liefst 5000 euro! In het prachtige weidse land met de koeien op de achtergrond en ook nog met schitterend weer werd de cheque blij in ontvangst genomen. Een feestelijk dag was dit.

In de weken daarvoor had groep 8 in twee sessies een koe geschilderd onder leiding van de koeienschilder bij uitstek: Ruud Spil. Een koe is niet het gemakkelijkste dier om neer te zetten op het witte doek, maar er waren  verrassende resultaten. En het was naturlijk een onvergetelijke ervaring.

1 / 37  > >>