1 / 33  > >>

Oct 2, 2020

De speciale kindermiddag die op Dierendag 4 oktober in het museum zou worden gehouden, gaat niet door. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is er besloten de middag af te gelasten. We wachten op betere tijden zodat we weer met meer mensen bij elkaar een gezellige bijeenkomst kunnen organiseren.

Sep 23, 2020

Op zondag 4 oktober is er in het museum een speciale middag voor kinderen. Want waar kan je beter Dierendag vieren dan tussen de dieren? Kinderen kunnen in twee groepen komen knutselen, een kunstkoe leren melken, oud Hollandse spelletjes komen doen en natuurlijk de bijzondere dieren bekijken. Tot slot gaan  de deelnemers geschminkt naar huis.

Er zijn twee tijdsblokken. De eerste bgint om 13.00 uur tot 14.30 uur, de tweede is tussen 15.00 en 16.30 uur. De entree bedraagt € 7,50 voor een kind met begeleider, kinderen die zelfstandig komen betalen € 5,-  Voor de begeleiders is er een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum. Reservering is dringend gewenst omdat per blok maar 15 kinderen mee kunnen doen. Opgave via de info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365

Aug 21, 2020

Zondag 30 augustus staat ons museum in het teken van insecten in de buurt. Om 13.00 en 15.00 uur starten er lezingen van Margriet Brouwer. Daartussendoor zijn er insectenvriendelijke planten te koop. Margriet Brouwer was in het nabije verleden via haar werk projectcoordinator van een landelijk project met de naam "Nederland Zoemt" en is dus een ware kenner te noemen. Zij vertelt tijdens haar twee lezingen die zij ondersteunt met beeldmateriaal wat je kan ondernemen om meer insecten naar de tuin te trekken en welke invloed dat heeft op het grotere geheel. Omdat het museum werkt aan een educatief pad waarlangs ook een bijenhotel te vinden is, is deze middag ook leuk voor kinderen. Want uiteraard wordt het buitengebeuren rond het mooi gelegen Rundveemuseum bij de lezingen betrokken.

1 / 33  > >>